Elek Betti

A hitrendszereink hatással vannak az öltözködésünkre is

A hitrendszereink hatással vannak az öltözködésünkre is

2019. február 27.

_mg_7246_masolat.jpg

Nagyon sok hitrendszerrel rendelkezünk, melyeket mi a saját igazságunknak érzünk és ezek akár tudunk róla tudatosan, akár nem irányítják az életünket - beleértve bizony az öltözködésünket is.

A hitrendszereink mind-mind egyfajta szemüveg, melyeken keresztül a világot szemléljük és melyeket általában kiskorunkban kapunk meg, hiszen gyerekként mint egy szivacs szívjuk magunkba az információt és másoljuk a szüleinket, nagyszüleinket, testvéreinket és rendszerint ezek a tanult minták válnak a mi igazunkká is később.
Ezek a hitrendszerek irányítják a belső programjainkat, hatással vannak a gondolatainkra és a döntéseinkre is - mindentől függetlenül ezek lehetnek pozitívak és negatívak is.
A legtöbb esetben nem is tudatosan döntünk, hanem a hitrendszereink hatására (melyet észre sem veszünk) - mintha természetes lenne, hogy rajtunk van egy szemüveg és ahogyan abban látjuk a világot aszerint hozzuk meg a döntésinket. Mint egy kis batyut, úgy kapjuk meg ezeket gyerekkorunkban és visszük tovább az életünk során és általában annyira természetesnek vesszük ezeket, hogy soha nem is kérdőjelezzük meg helyességét.

Szeretem elemezni a hitrendszereimet és igyekszem folyamatosan dolgozni rajtuk és mivel mostanában a színek tanulmányozásában is nagyon elmélyedtem, ez automatikusan hozta nálam a felismerést, hogy bizony a színek kiválasztásánál és az öltözködésünk kialakítása során is erősen dolgoznak bennünk a régről hozott hitrendszerek - még ha nem is ismerjük fel ezt tudatosan.

_mg_7260.jpg

Biztosan ti is megfigyeltétek már, hogy amint beköszönt a szürke idő azzal együtt mi is elkezdünk kicsit beszürkülni.
Amikor a természet őszi színekbe burkolózik vele együtt mi is ezt tesszük - akár jól áll nekünk, akár nem.
Mindenki szekrényében megtalálható egy-egy barna pulcsi, szürke sál vagy fekete kabát, ami ilyenkor bevetésre kerül. Kaméleon módjára alkalmazkodunk az időjáráshoz és illeszkedünk a természet látványába. Elgondolkoztatok már azon, hogy ez miért van, honnan eredhet?

 

Én fiatalabb koromban rengetegszer hallottam az idősebbektől azokat a mondatokat, hogy “Légy visszafogott kislányom..”, “Ne legyél túl harsány!” vagy éppen azt, hogy “Próbálj meg beilleszkedni a többiek közé, ne akarj kitünni és más lenni” ..
Nektek mennyire csengenek ismerősen ezek a mondatok? Hallottátok ti is ezt a szüleitektől?

 


Azt gondolom, hogy valahol ösztönösen hozzuk magunkkal - ez is egy hitrendszer, melyet belénk neveltek és mi sosem kérdőjeleztük meg. A zsigereinkben benne van az, hogy nem szabad kitünni és az a helyes, hogyha megtanulunk alkalmazkodni, éppen ezért érezzük talán azt is, hogy ha a borongós, esős és szürke időben egy élénk és vidám színben jelenünk meg az nem illendő és nem megszokott. Bár igaz, mert nem megszokott, de nem is tilos - sőt. 

Arra bíztatlak titeket, hogy ti is vizsgáljátok meg a bennetek futó programokat, a hitrendszereket melyek irányítják a mindennapjaitokat, a szokásaitokat és az öltözködéseteket. Fedezd fel, hogy te milyen szemüvegen keresztül tekintesz a világra és azáltal magadra is. Lehet, hogy csak a szemüvegedet kell lecserélni - azt a vaskos vastag keretes barna szemüveget egy sokkal divatosabb színes keretre - és máris más fényben/színben látod a világodat. 

Ha te is kíváncsi vagy, hogy mik azok a színek melyek valóban jól állnak neked (hogy a mustársárga szín vagy a barna árnyalatai számodra a tökéletes választás vagy inkább az élénkebb színek fele kellene elmenned), akkor keress engem bátran és egy színtanácsadás alkalmával kiderítjük ezeket.

_mg_6404_masolat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elekbetti.blog.hu/api/trackback/id/tr7014406196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.