Elek Betti

#színtípusok - TAVASZ típus

#színtípusok - TAVASZ típus

2020. január 20.

1c8458943721ada668e973009d16a92d.jpg

 

A TAVASZ TÍPUS

 

Személyes kedvenc színtípusom a tavasz típus - ha egy következő életemben választhatnék akkor biztosan tavasz lennék. :) Vidám, élénk és harsány árnyalatok jellemzik az ő palettájukat. A tavasz megnevezés teljesen jól jellemzi magát a típusra jellemző színvilágot - ebben az évszakban fellelhető élénk, vibráló és felpezsdítő színek melyek az ébredező természetben is megtalálhatóak azok mind szintén felfedezhetők a típus színpalettáján is.

színtípus palettájára jellemző 3 fő tulajdonság: MELEG, ÉLÉNK és VILÁGOS. A legfontosabb a színeink kiválasztásakor, hogy ezek a feltételek meglegyenek - amint valamelyik nem megfelelő máris kibillen az összhatás és nem lesz annyira harmónikus az összkép.

img_0060_masolat.jpg

A tavasz típusoknak a ragyogó meleg, telített, élénk színek hozzák ki az igazi ragyogásukat. Az élénk színek kiemelik szemüket (valósággal vibrálni kezd a tekintetük a telített színek hatására) és még inkább fokozzák a hajuk csillogását is. Egy pici korallos, narancsos szín képes teljesen átvarázsolni az arcukat és megtölteni élettel a tekintetüket is. 

Különösen az élénk tavaszok számára fontos, hogy legyen rajtuk mindig valami élénk, valami erőteljes meleg árnyalat, mert ez az ő megjelenésük igazi fűszere.

 

60360426_424725418322744_4386195901765386240_n_masolat.jpg

A világos és meleg színek jellemzően nagyon jól állnak nekik, ezért különösen fontos odafigyelniük, hogy semmiképpen ne öregítség magukat túlságosan sötét, komor árnyalatokkal. A sötét élettelen színek viselésekor megfosztják magukat a ragyogástól - és pont ez az, ami a típusukra leginkább jellemző és ami legjobban kiemeli őket. A sötét árnyalatokban a természetes színeik nem tudnak kellőképpen érvényesülni, elnyomják a vonásaikat és az arcukat is - személyiségük is letompul és elvesznek a szín mögött.

img_0028_masolat.jpg

A meleg színtípusok kerüljék az arcuk közelében a hideg árnyalatokat, mert azok élettelenné és szürkévé változtatják azt.

Különöseb fontos a tavaszoknak odafigyelniük a típusukra jellemző MELEG tulajdonságra is, hiszen hiába választanak akár világosabb árnyalatot, ha azonban ezek hideg árnyalatúak akkor teljesen leszürkíti az arcukat és szintén visszavesz a ragyogásukból. A tavasz típusok a hideg, lágy és telítettlen színekben teljesen elvesznek - elvész az igazi varázserejük, ami az élénkségben rejlik. Nem tudnak igazán vibrálóak lenni és sokszor tűnhetnek akár betegnek is ezekben az árnyalatokban.

60279403_2193499724075639_9197214315927568384_n_masolat.jpg

A tavaszoknak leginkább arra érdemes odafigyelniük, hogy keressék és viseljék az élénkebb meleg tónusokat. Minden ami hideg, szürkés, fakó, koszos árnyalatú az levesz a megjelenésükből és élettelen hatást kölcsönöz számukra.
Természetesen a tavasz altípusai között is vannak különbségek és felerősödnek azok a jellemzők, melyek a megnevezéseikben szerepelnek.
Az élénk tavasz típusnak van a legkönnyebb dolga, aki akár a palettátájának valamennyi árnyalatából többet is viselhet egyszerre még így is elkerülve a “papagájos” összhatást, hiszen a természetes színeik remekül elviselik a telített és túlzó párosításokat is.
A meleg tavaszok számára fokozottan fontos, hogy kerüljék a hideg, szürkés árnyalatokat hiszen a meleg típusra egy szintén meleg árnyalatú altípus van hatással. A meleg színek palettáján könnyedén barangolhatnak, de törekedjenek arra, hogy az élénkebb árnyalatok felé billenjen minden esetben a mérleg.
A világos tavasz típusokat csodásan kiemel minden ami krémes, meleg, púderes árnyalatú, a túl sötét viszont teljesen elnyomja őket. Nekik arra érdemes töredekniük, hogy a sötétebb tónusokat kerüljék el igazán.

 


Amennyiben szeretnél jobban belemélyedni a színek világába, kíváncsi vagy, hogy neked mely árnyalatok a legelőnyösebbek vagy az érdekelne, hogy hogyan tudod ügyesen kombinálni a típusod színeit akkor keress meg bátran és segítek neked megmutatni ezeket.

tel.png

A bejegyzés trackback címe:

https://elekbetti.blog.hu/api/trackback/id/tr7415399100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása