Elek Betti

Mi a helyzet a fekete színnel?

Mi a helyzet a fekete színnel?

2020. január 08.

4a98f46238fdac0c0eedfefa52da62c6.jpg

Mi a helyzet a fekete színnel?

 

Talán az egyetlen olyan szín, amelyik nagy valószínűséggel a legtöbb gardróbszekrényben megtalálható - némelyekben elég nagy darabszámban - de mi a helyzet úgy igazán vele, mert bizony rengeteg állítás kötődik hozzá, de ezek nagyrésze bizony tévhit.

2_1.png

A feketét könnyű kombinálni és leegyszerűsíti az életemet.

Ez az a mondat, amelyet leggyakrabban hallok tőletek a tanácsadások során, ha arról esik szó, hogy ki mennyit hord feketét és miért. Persze, teljesen igaz az, hogy a feketéhez minden passzol és nagyon egyszerű - szinte gondolkodás mentes - reggel egy teljesen fekete szettet felkapni magadra, de ebben az esetben számolnod kell a szín nyomasztó tulajdonságaival is.

Én leginkább azt tanítom a vendégeimnek és arra bíztatom őket, hogy kezdjenek el tudatosan öltözködni. Ahogyan az életünk számos terén tudatosak vagyunk, éppúgy tudunk azok lenni az öltözködésünk során is. Abban az esetben, hogy ha kiszelektáljuk a szekrényünk tartalmát a színtípusunknak megfelelő színeknek megfelelően és a jövőben is csak olyan ruhadarabokat helyezünk el benne, amelyek ennek a palettának megfelelnek akkor egyszerű dolgunk lesz, hiszen akár csukott szemmek is kivehetünk 2-3 darabot a szekrényből és azok biztosan passzolni fognak egymáshoz a színükben. Ugyanis az egyes színtípusok palettáján található színek mindegyike harmonizál egymással, ezért nagyjából ugyanazt az eredményt érhetjük el egy tudatosan összeállított gardróbbal, mint a fekete viselésével - csak közben még jól is fogun kinézni benne, sugárzóak és ragyogóak leszünk.

6a6a1109-edit_web.jpg

A fekete szín slankít

Ez az egyetlen kijelentés a színnel kapcsolatban mellyel egyet tudok érteni, de optikai karcsúsítást könnyedén elérhetünk a színeink helyes kombinálásával (oda helyezzük a sötétebb színt a szettünkben, melyet kisebbnek szeretnénk láttatni és arra a részre melyet növelnénk egy világosabb árnyalatot választunk. 

A testalkatunk formázásához az igazi titok viszont a megfelelő fazonokban rejlik. Mindenképp szükséges ismernünk a testalkatunkat és annak fényében megválasztani a ruhadarabjainkat, hiszen centiket tudunk lefaradni magunkból pár jól megválasztott ruhadarab segítségével.

A legjobb pedig a két trükk kombinálása. Egy tuti szabásvonal megfelelően elhelyezett színekkel igazi befutó darab lesz. Mutatom »

img_6006.JPG

A fekete szín mindenkinek jól áll.

TÉVES! A fekete szín csupán egyetlen színtípus palettájában szerepel igazán - ez a tél típus, de nekik sem ajánlott mindig, bármely helyzetben. A feketének van egy olyan erőteljes kisugárzása, hogy könnyedén elnyomja az arcunkat - főleg ha te egy világosabb színtípusba tartozol - de egy hosszabbra nyúlt nap végén a telek arcára is képes rátelepedni és teljesen rátelepedni. Ilyenkor az arcod ragyogása teljesen elvész és más sem látnak belőled csak A színt - no meg talán a karikáidat, amelyet a fekete szín barátságosan kiemel rajtad.

1.png

A nyár típusok számára a fekete szín túlságosan drámai, erőteljes és túlzó - egyáltalán nem természetes számukra. Teljesen elnyomja a kedves, lágy és légies kisugárzásukat. Smink nélkül viselve pedig teljességgel elvesznek mellette. A nyarak fekete helyett válasszanak inkább szürkét, sötét szürkét vagy grafit színeket, de tökéletes választás számukra is a jolly jokernek számító navy kék.

2.png

A tavaszok számára sem a legjobb választás a fekete szín, noha számos tavasz palettán szerepel. A tavaszok klasszikus sötét árnyalata a navy kék - már ha mindenképp ragaszkodunk ahhoz, hogy sötét színt vegyünk fel tavaszként, mert más esetben nekik mindig inkább a világosabb és élénkebb színeket javasolnék. A tavaszok ragyogását a vibráló színek felerősítik, viszont a sötét színek - köztük a fekete is - teljesen elvesznek a természetes sugrázó összehatásukból.

3.png

A fekete színt leginkább a tél típusoknak javasolnám, de egy kis smink vagy színes kiegészítő minden esetben jól mutat pluszban mellé. Ugyan a fekete klasszikus, de mennyivel üdítőbb látvány egy vidám színben megjelenni, nemde?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elekbetti.blog.hu/api/trackback/id/tr7815399616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása