Elek Betti

Néha csak egy ölelés kell, hogy a világ újra szép legyen

Néha csak egy ölelés kell, hogy a világ újra szép legyen

2017. március 28.

emptyname_6_masolat.jpg

Biztos vagyok benne, hogy veled is előfordult már, hogy egy gondterhelt időszakban, egy veszekedés után vagy egy rossz nap végén mindentől és mindenkitől elszakadva egy nagyot sétáltál egy erdőben, vagy egy parkban, ami után teljesen felszabadultan érezted magad – az erdő, a fák és a táj teljesen nyugtatóan hatott rád, az egész testedre és a lelkedre is egyaránt, és már egyáltalán nem is láttad olyan borúsan a helyzetedet, mint előtte.

Számos kutatás bizonyítja, sőt már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is tudták,  hogy ha fák és növények körül vagyunk a természetben, annak számos egészségügyi előnyét élvezhetjük. A minket körülvevő fáknak és csodálatos növényzetnek különös energiájuk vannak, amiknek már a puszta látványuk is képes feltölteni minket energiával.

Különösen nagy hagyomány övezi a fákat és azoknak az ölelését. A fáknak gyógyító erejük, szellemük és lelkük van, ezért képesek erőt adni, segíteni rajtunk.

A fák folyamatosan szívják magukba az energiát a földből, a vízből, a levegőből és a napfényből is szintúgy. Ennek köszönhetően nagyon erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érzekélhetsz te is, amit belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk, hiszen megtiszítja az energiamezőket, oldja a bennünk felgyülemlett feszültséget, megnyugtat és pozitív energiával tölt fel.

Fa-terápia

A fa-terápiában a legjobb, hogy mindenki számára vény nélkül is elérhető, kellemes és egyszerű módszer – és még pénzbe sem kerül. Nem kell mást tenned, csak menj ki az erdőbe, a kertbe vagy a közeli parkba és öleld meg a legszimpatikusabb, egészséges fát! Figyelj a fák hívó szavára, hiszen az sem véletlen, hogy éppen melyik fát választod ki magadnak. Ha megtaláltad, vagy már van már kedvenc fád, akkor jól teszed, ha minél gyakrabban felkeresed.

Beszélgethetsz a fáddal – akár magadban, pusztán gondolatban is – kiöntheted neki a szívedet, elmondhatod neki a bánatodat –hidd el remek hallgatóság lesz és megtartja a titkaidat is. kérdezhetsz tőle és talán választ vagy megoldást is fogsz kapni tőle. Lazíts! Nyisd ki a harmadik szemed, hangolódj rá, bízd magad a megérzéseidre és hallgass az intuíciódra.

Hogyan kell jól megölelned egy fát? 

Nem kell mást tenned, mint egy fához közel állsz, átöleled a bal kezed felfelé, a jobb kezed lefelé legyen, valamint a homlokod, mellkasod és a hasadat szorítsd a fa törzséhez. Hunyd le a szemeid és lélegezz mélyeket. Figyeld meg a tested, mit érzel a tenyereden, a karodon, az arcodon? Melegséget, bizsergést? Légy nyitott és engedd az energiát áramlani feléd!

Majd fordulj meg és ezután a nyakadat, a gerincedet, a hátadat és a lábadat érintsd hozzá a fa törzséhez. Akár le is ülhetsz a fa alá, hátaddal a törzsének támaszkodva, pihenhetsz egy kicsit, gondolkozhatsz, meditálhatsz.

Jól figyeld meg a bekúszó gondalataidat, az öteleteidet és a megérzéseidet. Semmi sem véletlen, mindennel dolgod lehet!

emptyname_7_masolat.jpg

Még egy kis érdekesség!

A különböző fafajták más és más panaszokra hozhatnak számodra enyhülést.

tölgyfa energiát és erőt adó fa. Javítja a vérkeringést és a nyirokrendszer teljesítményét. Egyes kutatók állítják azt is, hogy a tölgyfa erősíti a jellem pozitív tulajdonságait is.

nyírfa ölelésével jó kedvre és kreatívitásra tehetsz szert, valamint a lelkedet is nyugtatja – depresszió ellen kiváló ellenszer.

A bükkfa kiválóan oldja a stresszt és energiával tölt fel. Egy hosszú és feszült nap után igazán jót tud tenni egy bükkfa ölelése.

hársfa lehet a segítségedre, hogy ha szerelmi csalódás gyötör, vagy ha igazán boldogtalannak érzed magad. Pótolja az elvesztett testi és lelki erődet.

fűzfa segít megküzdeni a depresszió tüneteivel, valamint lázcsökkentő hatása is van. A fűz elkergeti a negatív gondolataidat és helyette potizív energiával tölt fel.

fenyőfákat ugyan elég nehéz átölelni, de semmi sem lehetetlen. A fenyő a légutakat tisztítja, segít a reumatikus elváltozások gyógyításában, valamint idegnyugtató hatása is van.

 

Ezek után nincs más dolgod, indulj el egy nagy sétára és találd meg a kedvenc, gyógyító és energiát adó fádat!

 Kellemes ölelkezést és feltöltődést kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://elekbetti.blog.hu/api/trackback/id/tr3812382613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása